VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Overname Schuitema blijft schimmig voor aandeelhouders

De VEB blijft vraagtekens zetten bij de overname van de belangen van Ahold en CKK door CVC Capital Partners. Het is voor de overige aandeelhouders nog steeds niet duidelijk tegen welke voorwaarden de overname tot stand is gekomen.

De VEB heeft Schuitema op 26 mei jl. per brief een aanntal vragen gesteld om meer inzicht te krijgen in de overname van het 73,1 procent belang van grootaandeelhouder Ahold en het 25,2 procent belang van CKK door CVC Capital Partners. De VEB heeft geconstateerd dat Schuitema volstrekt onvoldoende informatie verschaft over de transactie tussen de grootaandeelhouders, de vennootschap en CVC.

Schuitema verkoopt bijvoorbeeld 58 winkels aan grootaandeelhouder Ahold, zonder enige transparantie over de omzet en winst van deze winkels. Daarnaast is het onduidelijk welk voordeel CVC heeft ten aanzien van de bestaande optie op aandelen CKK. Aandeelhouders dienen inzicht te hebben in hoeverre grootaandeelhouders Ahold en CKK al dan niet bevoordeeld worden door deze transactie.

Afgelopen zaterdag heeft Schuitema de brief van de VEB beantwoord. In deze brief gaat Schuitema in op de gestelde vragen, maar laat ook een aantal belangrijke vragen onbeantwoord. De VEB zal bij de aandeelhoudersvergadering van morgen 10 juni 2008 zoveel mogelijk duidelijkheid proberen te krijgen omtrent de achtergrond van de transactie tussen de grootaandeelhouders, Schuitema en CVC zodat de overige aandeelhouders een gefundeerd oordeel kunnen vellen omtrent de keuze tussen een inkoopprocedure, een uit te brengen verplicht bod of het niet aanbieden van de aandelen Schuitema.

Vereniging van Effectenbezitters