VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Nieuwe directeur VEB: Jan Maarten Slagter

De Vereniging van Effectenbezitters is verheugd mede te kunnen delen dat het directeurschap van de VEB met ingang van 1 oktober 2007 zal worden vervuld door Jan Maarten Slagter, thans correspondent voor het Financieele Dagblad in Londen.

Op 14 februari jl. heeft de scheidende directeur, Peter Paul de Vries, zijn vertrek per 1 oktober 2007 aangekondigd. Sindsdien heeft een procedure plaatsgevonden - via advertenties en een headhunter - waarbij uiteindelijk gekozen is voor Jan Maarten Slagter.

Jan Maarten Slagter (9 augustus 1969) heeft Nederlands recht gestudeerd in Leiden (afgestudeerd in 1993). Hij is in november 1993 in dienst getreden bij advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke. Slagter heeft ruim vier jaar als advocaat bij dit kantoor gewerkt en zich daarbij met name gericht op de adviespraktijk inzake fusies en overnames, reorganisaties en corporate governance.

In juni 1998 is hij als redacteur Kapitaalmarkten in dienst getreden van het Financieele Dagblad, welke functie hij ruim twee jaar vervulde. Daarna was hij gedurende vier jaar als redacteur Banken van het FD. Voor diezelfde krant vertrok hij in september 2004 naar Londen waar hij verantwoordelijk was voor de verslaggeving  - voor krant, radio en internet - over de financiële sector, de Britse politiek, economie en maatschappij.

De combinatie van opleiding, werkervaring en persoonlijkheid maken Jan-Maarten Slagter bij uitstek geschikt voor de functie van VEB-directeur.

Een juridische opleiding en vier jaar werkzaamheid als advocaat zijn van belang bij de acties die de VEB voert en in de toekomst zal voeren.

Ruime kennis op het gebied van corporate governance.
Media-ervaring - voor de krant, radio, internet en Britse televisie.
Een goede economische basis (opgebouwd als FD-redacteur).
Een internationale, brede blik op ontwikkelingen en een uitgebreid internationaal netwerk.
Jan Maarten Slagter zal op 1 september 2007 in dienst treden en per 1 oktober het directeurschap overnemen. Peter Paul de Vries zal, vooralsnog, het voorzitterschap van de Europese belangenbehartigingsorganisatie Euroshareholders, blijven vervullen en ook overigens - slechts op verzoek van de nieuwe directeur - nog enkele activiteiten voor de VEB kunnen blijven verrichten. De Vries stelt de beslissing over een vervolg van zijn carrière uit tot na 1 oktober 2007.

Slagter heeft aangegeven het groeipad van de VEB te willen voortzetten. “Ik ben buitengewoon enthousiast over deze baan. De VEB heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele en invloedrijke belangenbehartiger. Ik draag graag bij aan de verdere groei van de organisatie.”

In de eerste maanden zal Slagter zich inwerken in  zijn nieuwe functie en - in overleg met Raad van Toezicht en de 25 medewerkers - zijn plannen verder uitwerken.

Vereniging van Effectenbezitters