VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Analisten: slechts 18 procent ziet meeste synergie met Barclays

Verwachte overnameprijs ABN Amro 32,70 euro Naar aanleiding van de geruchten omtrent een mogelijk bod van het Britse Barclays op ABN Amro heeft de VEB een peiling gedaan onder 14 (bank) analisten. De uitkomsten zijn als volgt.

De ondervraagde analisten schatten de kans dat ABN Amro binnen twaalf maanden wordt overgenomen op 53 procent.Als meest waarschijnlijke overnemer wordt Barclays genoemd (39 procent), gevolgd door Royal Bank of Scotland (25 procent) en Citigroup en HSBC (beiden 11 procent).

Daarnaast worden ook de Spaanse banken (BBVA, Santander) en de Franse bank BNP Paribas als outsiders genoemd.Maar liefst 82 procent denkt dat met de combinatie Barclays-ABN Amro niet de meeste synergie wordt bereikt. Opvallend is dat met HSBC (29 procent) de meeste synergie wordt verwacht, gevolgd door Barclays en RBoS (beiden 18 procent) en het Nederlandse ING (14 procent).Ten aanzien van de verwachte overnameprijs zitten alle analisten in de bandbreedte 30 tot 38, met 32,70 euro als gemiddelde en 32,25 euro als mediaan. Bij een overnamebod van 32,70 per aandeel wordt ABN Amro op 62,5 miljard euro gewaardeerd. Diverse analisten verwachten dat Barclays zich, vanwege de geringe synergie, een lagere overnameprijs (30 à 31 euro) kan veroorloven.Het gevolg van de overnamegeruchten rond ABN Amro is dat de gehele Europese bankensector in de schijnwerpers staat. Een minderheid van de ondervraagde analisten (36 procent)  verwacht dat de ontwikkelingen rond ABN Amro het consolidatieproces in de bankensector zal aanwakkeren.

Een van de analisten wist te melden dat ABN Amro sinds de brief van TCI vier investment banks zou hebben ingeschakeld om de Nederlandse bank bij te staan bij het onderzoeken van alternatieven en het bepalen van de waardering. Deze analist wenste anoniem te blijven.

Vereniging van Effectenbezitters

Aan de peiling deden onder meer mee: Bear Stearns, Delta Lloyd, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, Keefe, Bruyette & Woods, Kepler Equities, Lehman Brothers, Merrill Lynch, Petercam, Theodoor Gilissen, SNS en WestLB AG