VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beursdebutant Ego sleept bewogen verleden mee

Bijzonder in deze tijd: een nieuw fonds op de beurs.
Maar een echt nieuw en fris geluid zal nieuwkomer Ego Lifestyle bij nadere beschouwing niet brengen. Het heeft veel weg van een doorstart vol gelukzoekers.

Sinds vandaag prijkt een nieuwe naam op het koersenbord van Euronext. Het besmette Begemann, waar Joep van den Nieuwenhuyzen samen met zijn broer en andere handlangers een ware bedrijvendump tot stand bracht, is dan voor de geschiedenisboekjes.

Of komt er een nieuwe episode?

De oude puinhopen zijn weggewerkt, Begemann is praktisch een lege huls en dus kunnen weer activiteiten worden ingebracht. (Ego) in dit geval, een trendy laptopverkoper die via een omgekeerde overname voor een astronomische 55 miljoen euro door Begemann is gekocht.

Gelukszoekers
Het heeft veel weg van een doorstart van gelukzoekers. Oprichter en grootaandeelhouder van Ego is Huub van den Boogaard. Samen met Van den Nieuwenhuyzen liet hij automatiseerder HCS op de fles gaan en bezorgde beleggers daarmee een forse kater.

Afgaand op de invulling van de commissarisposten lijkt ook Ego geen standvastig bolwerk. Allereerst is vorig jaar december Jacques D'Elfant benoemd. Als oud-commissaris van zowel Begemann als Tulip (het huidige Nedfield) kan onmogelijk beweerd worden dat hij zijn toezichthoudende functie naar behoren heeft ingevuld.

Bovendien heeft hij een tien procentbelang in Bolife, het investeringsvehikel van Van den Boogaard waar Ego in zat. In diezelfde aandeelhoudersvergadering is ook Raymond Bullens tot commissaris benoemd.

Bullens is momenteel zelfs even tussenpaus bij Ego (volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel. De site van Ego vermeldt anders) totdat de nieuwe bestuursvoorzitter Cees van Versendaal - voormalig bestuurder van pennystock Vivenda Media Groep - in de loop van dit jaar het roer zal overnemen.

Jeugdzorg en vrienden
En naar nu blijkt heeft de voormalige bankier van KBC, Bullens, allerminst een brandschoon verleden. In 2002 zijn hij en zakenpartner Bram Zeegers veroordeeld in verband met oplichting en dubieuze vastgoedpraktijken, maar dit stond natuurlijk niet in zijn curriculum vitae vermeld.

Tegen Bullens loopt momenteel ook een onderzoek naar fraude bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant waar hij toezichthouder was. Ten slotte was hij president-commissaris van het Zeeuwse Badhotel Domburg, waar ook minister-president Jan Peter Balkenende een appartement heeft, maar is daar vorige week de wacht aangezegd.

Het Badhotel zou een speeltje zijn geweest van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra en diens toenmalige advocaat, diezelfde Zeegers. Alleen al de door hem verzwegen veroordeling lijkt voldoende reden om Bullens ook bij Ego aan de kant te zetten, maar de overige functionarissen boezemen ook weinig vertrouwen in.Gerelateerde artikelen