VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders Fortis beslissen later over akkoord met BNP

Aandeelhouders Fortis moeten wachten tot de vergaderingen van 28 en 29 april om hun mening te geven over het gewijzigde akkoord tussen Fortis, de Belgische regering en BNP Paribas.
Een Belgische rechter besliste eerder deze week dat een deel van de huidige aandeelhouders niet mag stemmen over deze deal.

Hierdoor kan er op een paar punten niet rechtsgeldig worden gestemd tijdens de aandeelhoudersvergadering. Daarop besloot Fortis deze te annuleren en alle onderwerpen te behandelen tijdens de vergaderingen van 28 en 29 april.

Op deze vergaderingen zullen de aandeelhouders zich moeten uitspreken over de deal met BNP Paribas, over de jaarrekeningen 2008 en over de samenstelling van de raad van bestuur. De raad van bestuur van Fortis Holding telt momenteel slechts drie leden en Fortis Holding stelt nu vijf bijkomende kandidaat-bestuurders voor.


Overigens heeft het uitstel geen consequenties voor een mogelijke schadeclaim van aandeelhouders Fortis over de verkopen van stukken Fortis aan de Belgische en Nederlandse staat.

Nu een paar belangrijke kwesties zijn doorgeschoven naar de vergaderingen eind deze maand betekent dit ook dat aandeelhouders zich opnieuw zullen moeten registreren om te kunnen stemmen over de BNP-deal.

De VEB houdt u op de hoogte van de procedure.