VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders blokkeren bonusbeleid bij VastNed Retail

Aandeelhouders van VastNed Retail hebben zojuist met grote meerderheid geweigerd om commissarissen decharge te verlenen. Aandeelhouders waren boos vanwege een speciale bonus die het bestuur toegekend zou krijgen.

President-commissaris Wouter Kolff heeft daarop de aandeelhoudersvergadering van de Rotterdamse vastgoedmaatschappij onmiddellijk geschorst.

In de vergadering ontstond grote ophef toen commissarissen een ‘buitengewone bonus' wilden toekennen aan de raad van bestuur. Reden voor de speciale bonus: het mislukken van de overnamepoging eind mei 2008 door IEF Capital, een investeringsvehikel van vastgoedbelegger Gil Grossman.

Bestuursvoorzitter Reinier van Gerrevink zou recht hebben op ruim 60.000 euro, terwijl zijn collega-bestuurder Tom de Witte 30.000 euro kreeg toegezegd.

De VEB heeft in de aandeelhoudersvergadering aangegeven verontwaardigd te zijn over deze discretionaire bonus en deze ongepast te vinden. Onderhandelingen die de raad van bestuur voert met geïnteresseerde partijen horen tot de integrale taak van bestuurder en moeten niet additioneel worden beloond.

Bovendien heeft het biedingsproces niet tot de gewenste verkoop geleid, zodat falen hier feitelijk extra beloond wordt.

Met nog één agendapunt voor de boeg, de herbenoeming van commissaris Klaas Westdijk, is de vergadering nu tijdelijk geschorst. Deze voormalige bestuursvoorzitter van Pakhoed en tot vorig jaar ook commissaris bij (toen nog) bank-verzekeraar Fortis trekt mogelijk zijn consequenties uit het weigeren van de decharge.

Na de schorsing
Na de schorsing meldde Kolff dat VastNed Retail binnen een maand een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen zal roepen waarin opnieuw over de decharge gestemd gaat worden.

Maar of de uitslag dan anders zal zijn valt te betwijfelen: de bonus is immers toegekend en vooral dit punt was reden om de commissarissen een standje te geven. Een maand verder zal de ophef hierover niet minder zijn.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen