VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders Fortis kunnen eindelijk stemmen over BNP

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van Fortis op 28 en 29 april 2009 kunnen aandeelhouders definitief stemmen over de verkoop van delen van Fortis Holding aan de Belgische Staat en BNP Paribas.

Deze aandeelhoudersvergaderingen gaan zeker door, wat de uitkomst van de rechtszaak tussen Fortis en Modrikamen ook is over stemgerechtigdheid.

Eind 2008 sloten Fortis, de Belgische Staat en de Franse bank BNP Paribas een akkoord waarbij, kort gezegd, BNP Paribas het grootste deel van Fortis België zou verkrijgen.

Eerder verwierpen aandeelhouders Fortis deze overeenkomst, waarna de partijen terugkeerden aan de onderhandelingstafel. Resultaat: voor aandeelhouders Fortis. 

Nu echt stemmen
In eerste instantie zouden aandeelhouders Fortis begin deze week kunnen stemmen over de deal van Fortis en de Belgische Staat met BNP Paribas. Maar na rechtszaken in België . Stemming werd uitgesteld.

Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen eind deze maand (28 en 29 april) kunnen aandeelhouders Fortis dan toch definitief stemmen over de transactie, ongeacht de uitkomsten van nog lopende rechtszaken.

Wat de VEB vindt
De VEB denkt dat het in het belang van Fortis en haar aandeelhouders is om met deze transactie in te stemmen. Het neemt een stuk onzekerheid weg en geeft Fortis de kans om zich te positioneren als een verzekeraar in Europa.

Als u dit met ons eens bent dan vertegenwoordigen wij u graag tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van Fortis eind april.

VEB naar de rechter
Een belangrijke nieuwe stap is het aansprakelijk stellen van de Nederlandse Staat voor het negeren van de belangen van de aandeelhouders en het onterecht meepakken van de verzekeringsactiviteiten van Fortis. De VEB heeft de Nederlandse Staat gevraagd te overleggen over een oplossing.

Dat heeft tot nu toe nergens toe geleid. De VEB zal deze maand daarom een dagvaarding uitbrengen. Een uitspraak van de rechter in deze zaak zal nog enige tijd duren. De VEB zal al die tijd blijven strijden voor de belangen van de (voormalige) aandeelhouders van Fortis.