VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fortis-aandeelhouders gaan akkoord met verkoop aan BNP

De aandeelhouders van Fortis hebben woensdag ingestemd met verkoop van delen van het concern aan de Franse bank BNP Paribas.

Op de aandeelhoudersvergadering in Utrecht stemden ruim 77,65 procent van de aangemelde aandelen voor de verkoop van het Fortis Bank België. De vergadering werd bijgwoond door ongeveer 300 aandeelhouders.

De Vereniging van Effectenbezitters vroeg bestuursvoorzitter Karel De Boeck waarom Fortis geen juridische stappen onderneemt tegen de Nederlandse staat. De Nederlandse overheid heeft te weinig betaalt voor de overgenomen delen van Fortis.

Fortis-topman De Boeck gaf aan dat hij de uitkomsten van het onderzoek van de Ondernemingskamer wil afwachten. Hij verwacht dat het onderzoek rond Fortis eind dit jaar wordt afgerond.

Met de ja-stem in utrecht is de deal met BNP Paribas nu officieel goedgekeurd. Zoals gebruikelijk waren daarvoor twee stemmingen nodig. vandaag in Utrecht en gisteren in Gent.

In Gent had al 72,9 procent voor de transactie gestemd.

Tweede poging
Fortis-aandeelhouders bijeen om te stemmen over de verkoop aan BNP Paribas. De vorige overeenkomst werd met een nipte meerderheid afgewezen.

De Belgische overheid houdt iets meer zeggenschap bij deze gewijzigde overeenkomst. BNP Paribas krijgt 75 procent van Fortis Bank in handen.