VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Opvallende sprongen aandeel Wavin kost beleggers ruim 2 ton

Beleggers die dinsdagochtend aandelen Wavin hebben verkocht hebben totaal ruim 230.000 euro aan koerswinst gemist.
De koers van het aandeel Wavin maakte dinsdagochtend merkwaardige koerssprongen terwijl er opvallend veel in gehandeld werd. De AFM onderzoekt de opmerkelijke koersstijging bij Wavin.

Buizenfabrikant Wavin kampte de afgelopen tijd met een dusdanige schuldenlast dat het niet langer kon voldoen aan de afspraken met de banken. Gistermiddag maakte Wavin bekend een stap voorwaarts te hebben gezet in de herfinanciering van de schulden.

Koersprongen bij hoge omzetten
Voorafgaand aan dat nieuws was de koers van het aandeel al fors gestegen. Maandag sloot het aandeel Wavin op euro 2,34, dinsdag bedroeg de openingskoers euro 2,35. Maar nog voor Wavin met nieuws naar buiten kwam steeg de koers tot maximaal euro 2,94. Bij verschijning van het persbericht was het aandeel gezakt naar euro 2,80.

Opvallend was het hoge handelsvolume in het aandeel Wavin. Tot iets over 13.00 uur dinsdagmiddag bedroeg de omzet ruim anderhalf miljoen stuks. Dat is bijna dubbel zoveel als op een hele beursdag deze maand. En ten opzichte van 2008 is het bijna een verviervoudiging van de omzet.

Wavin zelf stelt dat zij een persbericht uitbracht naar aanleiding van marktgeruchten. Een woordvoerder van de AFM dat 'de combinatie van de opvallende koersbeweging en een persbericht in de middag' aanleiding is voor nadere inspectie, omdat het een indicatie is dat er 'mogelijk sprake is van marktmisbruik'.