VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

AFM verdenkt Partrust van hanteren piramideconstructie

Vermogensbeheerder Partrust moet zijn beleggers uitleggen wat met hun geld is gebeurd. Toezichthouder AFM vermoedt praktijken die erg veel weg hebben van een piramidespel. 

Toezichthouder AFM heeft Partrust als de vermogensbeheerder zijn klanten niet snel informeert over dwat er met hun inleg is gebeurd.

Uit onderzoek van de AFM is gebleken dat een deel van de nieuwe inleg is gebruikt voor uitkering aan bestaande klanten. Het fonds vormt daarom min of meer een piramidespel.

Arjan van der Knijff die spreekt namens de bewindvoerder van het in surseance verkerende Partrust weten dat zijn zorgen over de toekomst de afgelopen weken alleen maar zijn toegenomen.

De bewindvoerder dreigt het uitstel van betaling binnen enkele dagen om te zetten in een faillissement. Het is onbekend hoe groot het tekort van Partrust precies is.

De gang van zaken rond de vermogensbeheerder uit Breda verbaast niet. Partrust creëerde een schoolvoorbeeld van beleggingsles nummer 1: ‘als een beleggingsconstructie te mooi lijkt om waar te zijn, is het dus ook te mooi om waar te zijn.'

De 3-jarige obligatie met de prachtige naam AEXTRA die behalve een rente van 7,2 procent daarbovenop ook nog de winst óf het verlies op de AEX uit zou keren, was dat inderdaad.

Meer over Partrust: