VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB publiceert dagvaarding tegen Nederlandse Staat en Fortis

De Vereniging van Effectenbezitters heeft de Nederlandse staat gedagvaard vanwege onrechtmatig handelen bij de nationalisatie van Fortis. Vandaag maakt de VEB de dagvaarding openbaar.

De VEB vindt dat de Nederlandse Staat een schadevergoeding moet betalen aan de toenmalige aandeelhouders Fortis. Ook Fortis wordt gedagvaard omdat zij de rechten van aandeelhouders moeten veiligstellen.
 
• Download de dagvaarding tegen de Nederlandse Staat en Fortis (34 blz)
 
VEB enige onafhankelijke belangenbehartiger Fortis-aandeelhouders
De VEB is sinds het begin van de problemen bij Fortis eind juni 2008 heel actief in het verdedigen van de rechten van aandeelhouders. De VEB was al actief in het Fortis-dossier toen andere partijen, die nu zeggen op te komen voor de belangen van aandeelhouders van Fortis, nog geen oog hadden voor de problemen bij Fortis.

De VEB is een niet-commerciële, onafhankelijke organisatie die al 85 jaar lang opkomt voor de belangen van aandeelhouders. De juridische procedures van de VEB zijn zowel financieel als organisatorisch volledig verzekerd. De VEB draait op de lidmaatschapsgelden en donaties van mensen die het werk van de VEB ondersteunen en incidentele inkomsten.

Juridische procedures

De VEB voert haar eigen juridische procedures. Als – zoals in het Fortis-dossier – wordt samengewerkt met andere organisaties gebeurt dat alleen als het doel en de visie van beide organisaties in de zaak overeenkomen. De VEB gaat niet met andere organisaties of partijen samenwerken als er verschil van inzicht of aanpak is. Daarnaast staat de VEB op haar eigen juridische benadering van de zaak. 

De VEB is de enige organisatie in Nederland met veel ervaring in het voeren van juridische procedures om de rechten van aandeelhouders te behartigen of te verdedigen. En met succes! Enkele voorbeelden uit het verleden zijn Ahold, Unilever en Numico en ook de schikkingen van Verliespolis inzake de woekerpolissen.

De VEB geeft niet op en blijft jarenlang standvastig vechten voor de belangen van aandeelhouders. Dat blijkt onder andere in de zaken World Online, LCI en KPNQwest waarin de VEB als enige partij nog actief is voor de aandeelhouders.

Met vriendelijke groet,

Vereniging van Effectenbezitters