VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Staat om opheldering over verkoop Fortis Corporate Insurance

De VEB en Deminor hebben de Minister van Financiën Wouter Bos vandaag per brief om opheldering gevraagd over de verkoop van Fortis Corporate Insurance (FCI) aan Amlin Plc. Met de verkoop van FCI negeert de Nederlandse Staat de door VEB en Deminor gestarte procedure over misbruik van omstandigheden.

In die procedure is onder meer gevorderd dat de Nederlandse verzekeringsonderdelen die van Fortis gekocht zijn niet worden doorverkocht vóórdat de rechter uitspraak heeft gedaan over de toelaatbaarheid van de transacties van 3 oktober 2008. Dit om te voorkomen dat aandeelhouders van Fortis verdere schade zouden kunnen leiden door onrechtmatig handelen van de Nederlandse Staat.

De Nederlandse Staat geeft met de verkoop van FCI aan Amlin Plc. nogmaals nadrukkelijk blijk de belangen van de Fortis aandeelhouders niet te willen respecteren. Dit vinden VEB en Deminor zeer zorgwekkend en het geeft aan dat de gestarte juridische procedures noodzakelijk zijn om de rechten van aandeelhouders te beschermen.FCI is een verzekeringsmaatschappij met een sterke positie in de markt die zich richt op verzekeringen voor bedrijven. FCI richt zich daarbij voornamelijk op de Nederlandse en Belgische markt, de internationale scheepvaartmarkt en in mindere mate, sinds januari 2008, op de Franse markt. FCI was voorheen een geïntegreerd bedrijfsonderdeel van Fortis Insurance Belgium (FIB). FIB is onderdeel van het beursgenoteerde Fortis Holding.

Met vriendelijke groet,
 
Vereniging van Effectenbezitters