VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Eerste Europese organisatie van individuele investeerders

Voor het eerst in de Europese geschiedenis hebben individuele investeerders een gezamenlijke belangenorganisatie opgericht: de Confederation of European Individual Investors (afgekort: EuroInvestors.org)

Deelnemers zijn alle denkbare individuele investeerders, zoals aandeelhouders, fondsbeleggers, spaarders, verzekeringpolishouders en participanten in pensioenfondsen.Tot nu toe bestaat er geen overkoepelende organisatie die de belangen van investeerders op Europees niveau behartigt. Europese beleidsmakers staan met name in contact met vertegenwoordigers uit de financiële wereld. De inbreng van investeerders ontbreekt, waardoor een eenzijdige informatiestroom is ontstaan. Nu we de zwaarste crisis sinds 1929 meemaken, is duidelijk dat daar een einde aan moet komen.  

EuroInvestors.org heeft zichzelf ten doel gesteld om de belangen van individuele investeerders te vertegenwoordigen en te verdedigen op Europees niveau. De nationale belangenbehartigers van beleggers zullen de handen ineen slaan om Europese beleggers te voorzien van informatie en kennis over investeringen en persoonlijke financiën. Dit alles volgens het principe van subsidiariteit. EuroInvestors.org is een initiatief van zeven nationale belangenorganisaties, waaronder de VEB, Euroshareholders en FAIDER. Alle belangbehartigers van investeerders binnen Europa kunnen zich bij dit initiatief aansluiten.

Inmiddels hebben al circa 45 organisaties zich direct of indirect verbonden aan EuroInvestors.org.

Waaronder:
• De Vereniging van Effectenbezitters VEB.
• Euroshareholders, de overkoepelende organisatie van nationale aandeelhoudersverenigingen in Europa.
• DSW, de vooraanstaande Duitse vereniging van aandeelhouders.
• FAIDER, een Franse federatie van 13 investeerders en verenigingen van financiële consumenten, die meer dan één miljoen spaarders vertegenwoordigt.
• ADICAE, de grootste onafhankelijke vereniging van financiële consumenten in Spanje, met circa 200.000 leden.
• Consumatori Associati, een onafhankelijke Italiaanse vereniging, gespecialiseerd in financiële dienstverlening en financiële educatie.
• VZMD, de Sloveense vereniging van aandeelhouders.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

EuroInvestors :   Guillaume Prache, + 32 473 52 98 27
VEB               :   Paul Coenen, +31 70 313 00 00

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}