VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De claimemissies uitgelegd

De ene claimemissie volgt de andere op de komende tijd. Voor veel beleggers levert dit de nodige vragen op. De VEB heeft alle relevante vragen en antwoorden per claimemissie op een rijtje gezet.

Veel bedrijven worstelen door de recessie met hoge schulden en dalende inkomsten. Dit heeft bestaande afspraken over financieringen onder druk gezet. Doorgaans mogen bedrijven van hun banken niet meer dan 2,5 tot 3,5 keer het bedrijfsresultaat aan schuld op de balans hebben.

Een groeiend aantal Nederlandse ondernemingen redt dit niet en zit dan ook met zijn banken om tafel om hierover te praten. Dat werd de afgelopen tijd met name in de Amsterdamse Midkap duidelijk. Zo kondigden Heijmans, TomTom en Wavin claimemissies aan. De verwachting is dat meer bedrijven volgen.

Lees de bijzonderheden rond de emissies van Wavin, TomTom en Heijmans

Wavin
Tot 13 juli kunnen beleggers aan de claimemissie van TomTom deelnemen, niet bij elke bank kunnen de aandeelhouders tot dit tijdstip terecht. Lees meer over de procedure in het chronologisch overzicht.

Er wordt gesproken over een discount van 38 procent op de TERP, wat wordt hiermee bedoeld? Kijk voor meer vragen en antwoorden naar het overzicht.

Voor meer informatie over Wavin, lees de verslagen van de meest recente aandeelhoudersvergaderingen:

(3 juli 2009)

(27 april 2009)TomTom

Tot 13 juli kunnen beleggers aan de claimemissie van TomTom deelnemen, niet bij elke bank kunnen de aandeelhouders tot dit tijdstip terecht. Lees meer over de procedure in het chronologisch overzicht.

Waarom maakt TomTom gebruik van verhandelbare inschrijvingsrechten en wat is zo'n recht waard? Kijk voor meer vragen en antwoorden naar het overzicht.

Voor meer informatie over TomTom, lees de verslagen van de meest recente aandeelhoudersvergaderingen:

(2 juli 2009)

(1 mei 2009)Heijmans

Tot 9 juli kunnen beleggers aan de claimemissie van Heijmans deelnemen, niet bij elke bank kunnen de aandeelhouders tot dit tijdstip terecht. Lees meer over de procedure in het chronologisch overzicht.

Wat gebeurt er met rechten van particuliere beleggers die voor de deadline niet worden verkocht en niet worden uitgeoefend? Lopen deze waardeloos af? Kijk voor meer vragen en antwoorden naar het overzicht.

Voor meer informatie over Heijmans, lees de verslagen van de meest recente aandeelhoudersvergadering:

(27 mei 2009)