VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

07 juli 2009

Leningen uit opkomende landen meest rendabele investering

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Niet met aandelen, maar met leningen uit opkomende landen behaalden beleggers over de afgelopen tien jaar gemeten de beste resultaten. Met deze leningen kon in die periode 10,6 procent per jaar worden verdiend.

Dat blijkt uit onderzoek van Invesco. De vermogensbeheerder zette voor tien beleggingscategorieën de rendementen over de afgelopen tien jaar op een rij.

Aandelen in de VS en in ontwikkelde markten blijken over deze periode als enige categorie een negatief rendement te hebben behaald. Zij bungelen daarmee onderaan de ranglijst.Opvallend is de plek van aandelen en vooral obligaties in opkomende landen. Deze effecten lijken na de afgelopen tien jaar redelijk ongeschonden uit de huidige crisis te komen. In het verleden gingen Mexico, Azië, Rusland, Brazilië en Argentinië nog door een diep dal, met alle gevolgen van dien voor de waarde van hun uitstaande schulden.

Houvast
De regel: aandelen bieden op lange termijn het hoogste rendement, biedt normaal gesproken houvast in onzekere tijden. Maar dat dit geen zekerheid is blijkt nu eens te meer.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}