VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Supermarktconcerns trotseren recessie

Zowel Super de Boer als groothandel en supermarktconcern Sligro Food Group slaan zich voorlopig goed door de recessie heen. Beide bedrijven presenteerden donderdag nette halfjaarcijfers, maar geven geen concrete vooruitblik voor de rest van het jaar.

Sligro sprak wel de verwachting uit dat dit jaar de marktgroei in zowel de groothandel- als de supermarktbranche zal afnemen. Super de Boer topman Jan Brouwer noemt de economische situatie dermate uniek, dat hij het niet gepast vindt uitspraken te doen over de komende tijd.

De prijzenslag die in de sector woedt, de gevolgen van de recessie en de verwachte grootscheepse herschikking, maken dat de branche volop in beweging is. Hoewel de voedingsmiddelensector relatief weinig last heeft van de economische tegenwind, wordt een zware tweede helft van het jaar verwacht.

Sligro
Groothandel en supermarktconcern Sligro Food Group heeft in het eerste halfjaar in lijn met de verwachtingen van analisten gepresteerd.

Super de Boer
Super de Boer heeft in het eerste halfjaar van 2009 evenveel winst geboekt als in het voorgaande jaar. De omzet ging licht omhoog. Volgens directievoorzitter Jan Brouwer is het aantal transacties omhoog gegaan en wordt er steeds meer besteed.