VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Vedior schikking algemeen verbindend verklaard

Vanochtend heeft het gerechtshof Amsterdam de door de VEB met Randstad overeengekomen schikking voor gedupeerde aandeelhouders Vedior algemeen verbindend verklaard.

De schikking betreft een vergoeding voor het verlies dat aandeelhouders leden toen in de ochtend van 30 november 2007 de koers van het aandeel Vedior met bijna 20% steeg na geruchten over een overname door Randstad.
Daarop werd de handel in het aandeel stilgelegd en maakte Vedior – daartoe gedwongen door de AFM – bekend dat zij oriënterende gesprekken voerde met Randstad over de overname die inmiddels een feit is.

Voor gedupeerde beleggers die op 30 november 2007 tussen 09:00 uur en 11:34 uur hun aandelen Vedior hebben verkocht, is een bedrag van 4,25 miljoen euro beschikbaar voor compensatie. De schikking geeft deze aandeelhouders een compensatie van circa 80 procent van het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs van het aandeel toen de handel diezelfde middag om 13.20 uur werd hervat.

De voor dit doel opgerichte Stichting Uitvoering Vedior Schikking zal de feitelijke afwikkeling van de schikking nog dit jaar ter hand nemen. Middels oproepingen in landelijke dagbladen in binnen- en buitenland zullen gedupeerde aandeelhouders binnenkort worden geïnformeerd over de wijze waarop zij hun claims kunnen indienen.

Voor meer informatie of aanmelding: zie of

Vereniging van Effectenbezitters