VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Randstad: uitzendsector stabiliseert, nog geen herstel

Ook uitzender Randstad ziet stabilisatie in de uitzendsector. Het bedrijf heeft de omzet per gewerkte dag in de loop van het tweede kwartaal niet verder zien dalen. Van een echt herstel is volgens topman Ben Noteboom geen sprake. 'We kunnen nog geen feestje gaan vieren'.

Branchegenoot USG People kwam een kleine week geleden met een . Het ziet er naar uit dat het tij voor de uitzenders langzaam aan het keren is.

Randstad heeft flink te lijden onder de malaise in de uitzendsector. Bedrijven hebben minder uitzendpersoneel nodig door de economische teruggang. De wereldwijde vraag naar algemeen tijdelijk personeel, zoals productiemedewerkers, daalde als eerste toen de economie vorig jaar terugliep.

Maar bij een aantrekkende economie zal ook de vraag naar deze tijdelijke werknemers weer toenemen bij onder meer fabrieken. Randstad behaalt het grootste gedeelte van zijn omzet uit de traditionele uitzendsector.

Juli op zelfde niveau
De omzet per werkdag was voor de uitzender in het tweede kwartaal 31 procent lager dan in het jaar ervoor, gelijk aan de daling in maart. Ook de eerste weken van juli zijn niet verder verslechterd. Noteboom: 'De eerste weken van juli zaten op hetzelfde niveau als juni.'

Volgens de topman is de vraag naar algemeen uitzendpersoneel wat aan het verbeteren in een aantal markten. Onder meer de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Spanje en België. 'In Nederland zien we nog geen verbetering, maar in ons land zakte de markt ook later', aldus de topman. De vraag naar hoger geschoold personeel blijft dalen van maand op maand.

Nettowinst omlaag
Randstad boekte in het tweede kwartaal lager dan verwachte resultaten. De nettowinst ging met 88 procent omlaag tot 11,6 miljoen euro. De omzet kwam een derde lager uit op 2,99 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) ging met 71 procent omlaag tot 54,4 miljoen euro.




Gerelateerde artikelen