VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Verzekeraar Delta Lloyd wil naar de beurs

Delta Lloyd Groep bereidt een beursgang voor. Delta Lloyds moederbedrijf Aviva blijft meerderheidsaandeelhouder.

Dat maakt het dochterbedrijf van het Britse Aviva plc donderdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Delta Lloyd is voor 92 procent in handen van de Britse bankverzekeraar Aviva. Aangezien Aviva een meerderheid van de aandelen in handen wil houden zal ongeveer zal het niet meer dan 40 procent van zijn belang via de beurs willen verkopen.

Delta Lloyd wil via de beursgang ruimte creëeren om verder uit te breiden in België en Nederland, zo stelt bestuursvoorzitter Niek Hoek vandaag bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Delta Lloyd.

Een definitief besluit over de beursgang moet nog worden genomen. Snel verslechterende marktomstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien.

Joint venture met ABN Amro
Welke gevolgen een eventuele beursgang van Delta Lloyd heeft voor de samenwerking met ABN Amro is nog onduidelijk.

Delta Lloyd heeft een joint venture met ABN Amro waardoor de verzekeraar zijn producten exclusief mag verkopen via de ABN Amro-kantoren. ABN Amro heeft een 49-procentsbelang in de joint venture.De waarde van die joint venture wordt geschat op ruim eur 1 miljard.

In een interview met weekblad Elsevier gaf ABN Amro-baas Gerrit Zalm eerder aan ‘niet zo vreselijk te zitten wachten op een eigen verzekeraar.'

Meer interesse in beursgang
De plannen van Delta lloyd komen op een moment waarop beursbedrijf NYSE Euronext liet weten dat de interesse in een beursgang toeneemt. Dit jaar is NYSE nog in afwachting twee tot drie IPO's, maar in 2010 en 2011 wordt een stijging van het aantal beursgangen verwacht. Aangezien het krijgen van leningen bij banken niet altijd soepel verloopt, zullen de bedrijven zich tot de publieke markt wenden.