VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VastNed Retail verwacht meer winst uit verhuur dankzij lagere rente

Vastgoedfonds VastNed Retail heeft in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 7 procent meer winst geboekt met de verhuur van zijn panden. Voor heel 2009 verwacht het bedrijf de stijgende lijn voort te zetten.

Dat bleek maandag bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers.

Topman Reinier van Gerrevink zei in een toelichting op de cijfers dat de recessie duidelijk nog niet voorbij is. Dit geeft volgens hem dan ook aanhoudende druk op de retailers, waardoor sommigen van hen in de problemen zullen komen.  

Van Gerrevink: 'Onze strategie van een sterk gespreide winkelportefeuille geeft in het huidige economische klimaat steun aan onze resultaten'. Op basis hiervan verwacht VastNed Retail over geheel 2009 een direct beleggingsresultaat van tenminste 4 euro per aandeel. Omgerekend komt het direct beleggingsresultaat voor de eerste zes maanden uit op 2,08 euro per aandeel.

De topman ziet de huurinkomsten verder stijgen. De gemiddelde bezettingsgraad daalde het eerste halfjaar een fractie, van 97,6 procent in 2008 tot 97,3% dit jaar. Op 30 juni 2009 was 97% van het vastgoed verhuurd. De leegstand was met 6,5% het grootste in Spanje.

In de eerste helft van 2009 heeft VastNed Retail een 16 procent hoger direct resultaat geboekt, waarbij werd geprofiteerd van lagere rentelasten. Het directe resultaat, dat de huurinkomsten bevat, kwam het eerste halfjaar uit op 34,3 miljoen euro, van 29,6 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Het vastgoedfonds verwacht ook in de tweede helft van 2009 te kunnen profiteren van lagere rentes. Gerrevink: 'Dit komt doordat de vastgoedportefeuille voor een deel met leningen is gefinancierd met een variabele rente.'

VastNed Offices/Industrial
Zusterbedrijf VastNed Offices/Industrial voorziet een moeilijk tweede halfjaar en een daling van de winst ten opzichte van 2008. Over het afgelopen halfjaar bedroeg het direct resultaat 16,8 miljoen euro, tegen 17,1 miljoen euro in 2008. Het direct resultaat is de winst die het bedrijf haalt uit de verhuur van zijn kantoren en bedrijfsruimten.
Gerelateerde artikelen