VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Bomaanslag op beurs van Athene

De aandelenbeurs in Athene is woensdag opgeschrikt door een bomaanslag. Voor het beursgebouw ontplofte 's ochtends iets voor half zes een bom in een auto.

Volgens de politie raakte één vrouw lichtgewond, raakte het gebouw beschadigd en vatten acht auto's vlam. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.

De voorzitter van de Griekse beurs, Spyros Kapralos, heeft op televisie gezegd dat 'het gebouw zwaar is beschadigd'. 

Desondanks opende de handel als gebruikelijk om half tien 's morgens. 'Onze IT-infrastructuur is intact. Een uur na opening zien we al weer normale handelsvolumes', zei Kapralos in de media.

Waarschuwing
Een onbekende had de redactie van het blad Elefthérotypia gewaarschuwd voor de explosie in Athene. Daardoor kon de politie voorzorgsmaatregelen treffen en de wijk afsluiten. Toch werd een voorbijgangster gewond door glas.
 
Ook in de noordelijke stad Thessaloniki ontplofte woensdagochtend een bom na waarschuwingen van een onbekende aan de politie en de redactie van een tv-station. Het springtuig was verstopt in een kast van de telefoondienst buiten het ministerie voor Macedonië en Thracië. Bij die aanslag raakte niemand gewond, al liep het gebouw van het ministerie flinke glasschade op.

In Griekenland hebben zich de afgelopen maanden vaker explosies voorgedaan. De aanslagen waren het werk van linkse en anarchistische groeperingen. Het geweld begon nadat de politie in december in Athene een demonstrerende tiener had doodgeschoten. Dat leidde tot de ernstigste onlusten in Griekenland in decennia.

Opening beurs
De aanslagen van woensdag vinden plaats drie dagen voor de opening van een belangrijke handelsbeurs in Thessaloniki door premier Costas Caramanlis, ook wel gezien als de opener van het politieke en sociale jaar.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net