VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Zutphense Stamcelbank Cryo-Save wil beursnotering in Amsterdam

Het Damrak krijgt er eind dit jaar mogelijk een nieuw fonds bij: Cryo-Save. Het Zutphense bedrijf, dat stamcellen verzamelt en opslaat, wil een notering aan de beurs in Amsterdam.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

heeft sinds november 2007 een notering aan de Londense Alternative Investments market (AIM), een beurs voor kleine, snelgroeiende bedrijven. De stamcelbank wil de notering in Amsterdam in het vierde kwartaal van dit jaar realiseren ter aanvulling van de handel op de AIM. In 2010 kijkt het bedrijf of deze notering nodig blijft.

Beter in beeld
Bestuursvoorzitter Marc Waeterschoot zei in een verklaring dat Cryo-Save als Nederlands bedrijf een notering in Amsterdam wil omdat het de meeste zaken op het continent doet. 'Door daar genoteerd te zijn kunnen we zowel onze zichtbaarheid als onze liquiditeit vergroten'.

De stamcelbank werd in 2000 opgericht door Johan Goossens en Marc Waeterschoot, die nu bestuursvoorzitter is. Cryo-Save boekte vorig jaar 2,6 miljoen euro winst bij een omzet van 29,5 miljoen euro. Het bedrijf is actief in 38 landen.

Cryo-Save verzamelt stamcellen van ongeboren kinderen om ze te kunnen helpen als ze later nodig zijn. Stamcellen worden gebruikt om gespecialiseerde cellen als hartspiercellen aan te maken.

Beursgangen
Twee weken geleden verwelkomde Euronext voor het eerst dit jaar een . Het Oostenrijkse vastgoedfonds Atrium waagde de stap. Het fonds heeft al een notering in Wenen en beoogt met de gang naar Euronext zijn zichtbaarheid voor beleggers en analisten verbeteren.

Inmiddels cirkelen steeds meer bedrijven rond het Damrak die interesse tonen voor een beursgang in Amsterdam. Zo maakte Delta Lloyd recent bekend een .

Delta Lloyd wil via de beursgang ruimte creëeren om verder uit te breiden in België en Nederland.