VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Palm Invest; the movie

De rechtzaak tegen Palm Invest moet nog beginnen, maar over de filmrechten is al stevig onderhandeld. Bartels Advocaten uit Zeist heeft de rechten verworven. En nee, het is de advocaten niet om geld te doen. Tenminste, niet voor hen zelf. De opbrengst van de verfilming moet geheel ten goede komen aan de gedupeerde beleggers.

Het ziet er dus naar uit dat het miljoenenschandaal rond beleggingen in vastgoed in oliestaatje Dubai, op het witte doek verschijnt, getiteld: 'Palm Invest, the true story'.

Dat terwijl het einde van de 'film' nog niet bekend is. Dinsdag begint namelijk voor de rechtbank Amsterdam de strafzaak tegen de twee hoofdverdachten van de omvangrijke fraudezaak. Bartels treedt daarbij op voor 340 van de 425 gedupeerden in deze zaak.

Diepe zakken

Beleggers dachten via beleggingsfonds te investeren in vastgoed in Dubai. In totaal werd 27 miljoen euro ingelegd, waarvan waarschijnlijk slechts 4,6 miljoen euro daadwerkelijk is besteed aan de aankoop van vastgoed. De resterende miljoenen verdwenen in de zakken van de directie.

In januari 2008 kwam de zaak flink aan het rollen. Opsporingsdienst FIOD-ECD deed een inval bij het vastgoedfonds. Directeur Remy B. en medeoprichter Bart D. werden opgepakt. Het OM schat de omvang van de fraude op tientallen miljoenen.

Voor de bioscoopversie van het fraudeverhaal, is het is de bedoeling dat de hoofdpersonen zelf de hoofdrollen gaan vertolken.

Bartels Advocaten heeft voor 'the true story' onder andere de bekende filmfinancier Frans Afman benaderd.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net