VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Wells Fargo-bankier viert pijnlijk feest

Een bankier in Malibu heeft slachtoffers van fraudeur Bernard Madoff nog een gevoelige trap na gegeven. Een koppel dat zijn vermogen aan de oplichter toevertrouwde, zag niet alleen al het geld in rook opgaan, maar moest ook bezittingen gedwongen verkopen.

Zoals hun trots: een optrekje aan het strand met een waarde van 12 miljoen dollar. Wonend in een van de meest prestigieuze oorden aan de Californische kust, waar veel pop- en filmsterren huizen, dacht het stel het mooi voor elkaar te hebben.

Niks bleek minder waar toen de oplichtingpraktijken van Madoff aan het licht kwamen. Huis en geld moesten noodgedwongen worden ingeleverd.

Zout in wonden
Een bankier van Wells Fargo voegde aan de verliezen nog een pijnlijk hoofdstuk toe.
 
De bankier profiteerde van het in beslag genomen huis door er in de weekenden grote feesten te geven. Vrienden werden massaal uitgenodigd. Sommigen verschenen per jacht.

Met de uitbundige feesten in de triest verloren woning, wreef de bankier zout in de wonden van de vorige eigenaren. Toen Wells Fargo lucht kreeg van de uitspattingen, werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld en de bankier kreeg al vrij snel te horen dat zij op straat stond.

Beroering
De losbandigheid van de medewerker heeft in de Verenigde Staten voor flink wat beroering gezorgd.
 
Het is altijd pijnlijk als op het graf van slachtoffers wordt gedanst. Maar juist in deze tijd komt dat extra hard aan. Bankiers worden door velen verantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van de financiële crisis. Dankzij het toeschuiven van belastinggeld zijn veel banken voor omvallen behoed, maar er lijken weinig lessen geleerd.

Op herhaling
Het is niet voor het eerst dat Wells Fargo vanwege excessieve feesten onder vuur ligt. De bank, die oktober vorig jaar 25 miljard dollar aan staatssteun ontving, organiseerde dit jaar desondanks voor haar personeel kostbare feesten in chique gelegenheden.

Toen werd door de verantwoordelijken gezegd dat zulke evenementen bij de bedrijfscultuur hoorden en dat medewerkers voor hun harde werken beloond dienden te worden. Veel negatieve publiciteit volgde. Dit keer heeft de instelling de zondebok snel gevonden en afgeschoten.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net