VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Royal Bank of Scotland wil belang overheid indammen

De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) wil voorkomen dat het aandeel van de Britse overheid in RBS groeit tot 84,5 procent. De bank overweegt hiertoe voor miljarden Britse ponden nieuwe aandelen uit te geven.

Dat persbureau Bloomberg maandag.

RBS moet de Britse staat binnenkort een pakket aandelen ter waarde van 19,5 miljard pond (21,6 miljard euro) overhandigen, in ruil voor de overheidssteun die RBS ontving om de financiële crisis te doorstaan.
 
Met de overdracht van het aandelenpakket kan het belang van de Britse overheid in RBS stijgen tot 84,5 procent.

Om de hoogte van dit belang te drukken, polst RBS-topman Stephen Hester momenteel of beleggers interesse tonen voor nieuwe aandelen, waarvan de uitgifte over een aantal weken al zou kunnen plaatsvinden.

Staatsgarantie
De Britse overheid steunt RBS met een garantieregeling, die bescherming moet bieden tegen toekomstige verliezen als gevolg van giftige leningen.

RBS nam, net zoals Fortis, delen van ABN Amro over en kwam daarna in de problemen, de financiële crisis verergerde dit. Daarop nationaliseerden de Britse autoriteiten RBS, waardoor ze momenteel 70 procent van de aandelen in handen hebben.
 
RBS zal, net zoals Lloyds Banking Group, wellicht later gedwongen worden onderdelen te verkopen, omdat ze onterecht staatshulp kreeg.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net