VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Arrest World Online uitgesteld

De Hoge Raad, het hoogste Nederlandse rechtscollege, heeft zijn eindoordeel in de zaak World Online voor de tweede keer uitgesteld. Het arrest wordt nu verwacht op 27 november aanstaande.

Het eindoordeel van de Hoge Raad is een uitgangspunt om verdere stappen te maken in zaak die de VEB namens gedupeerde beleggers voert tegen World Online en de banken die de beruchte beursgang van het softwarebedrijf hebben begeleid.

In februari bevestigde advocaat-generaal Timmermans in zijn advies aan de Hoge Raad de aansprakelijkheid van World Online en de begeleidende banken ABN Amro en Goldman Sachs voor misleiding van beleggers bij de beursgang van World Online.

Het prospectus bevatte onvolledige en misleidende mededelingen en in de aanloop naar de beursgang zijn door World Online en haar bestuursvoorzitter Nina Brink uitlatingen gedaan, waardoor beleggers misleid zijn.

Conclusies van de AG worden in grote meerderheid van de gevallen gevolgd door de Hoge Raad. Dit advies zet dus de deur open naar een voor beleggers positief eindoordeel van het hoogste Nederlandse rechtscollege, negen jaar na de beursgang van World Online.

Lees ook: