VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Buffet grootste verliezer in VS

De voorbije twaalf maanden verloor niemand in de VS meer geld dan superbelegger Warren Buffett. Het vermogen van het 'orakel van Omaha' slonk met 10 miljard dollar.

Dit blijkt uit cijfers die donderdag zijn gepubliceerd in het van het zakenblad Forbes over de 400 rijkste Amerikanen.

Amerika's favoriete belegger verloor de afgelopen 12 maanden flink op de aandelen in zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway. De 40 miljard die Buffett resteert, maakt hem echter nog steeds de op een na rijkste Amerikaan, achter Bill Gates.

Bloedbad
De vierhonderd rijkste Amerikanen leverden in het afgelopen jaar samen 300 miljard dollar in. ‘Een waar bloedbad', zo omschrijft Matthew Miller, de opsteller van de lijst.

Bill Gates verloor 7 miljard dollar maar houdt er nog 50 miljard over. Daarna komt dus Buffett, gevolgd door Oracle-stichter en -hoofdaandeelhouder Lawrence Ellison. Die slaagde er verbazend genoeg in zijn vermogen de voorbije twaalf maanden intact te houden op 27 miljard dollar.

Hele familie
Daarna volgt op het lijstje de telgen van de Walton-familie, die de supermarktketen Wal-Mart bezitten. Zij bezetten met vermogens van 19 tot 21 miljard dollar de plaatsen vier, vijf, zes en zeven.

Daarna komt de burgemeester van New York, Michael Bloomberg. Zijn gelijknamig bedrijf voor financiële informatie is goed voor een vermogen van 17,5 miljard dollar.

De broers Charles en David Koch vervolledigen de top tien. Zij zijn de hoofdaandeelhouders van het niet-beursgenoteerde Koch Industries, een van de grootste niet-genoteerde bedrijven van de VS.