VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Bos krijgt verder uitstel voor verkoop delen Fortis of ABN

Minister Wouter Bos van Financiën krijgt extra tijd om tien procent van Fortis of ABN Amro af te stoten. Al twee jaar wordt geprobeerd delen van de fusiebank af te stoten. Nieuwe deadline: 19 oktober.

Minister Bos is blij : " Wij zijn hard aan het werk en verwachten de zaak binnen afzienbare tijd af te ronden" . Het nieuwe uitstel komt anderhalf uur voor het verstrijken van wat het laatste ultimtum van eurocommissaris Kroes van Mededinging heette te zijn. Eerder verklaarden bronnen dat Kroes geen verder uitstel zou verlenen voor de afslanking van de gecombineerde staatsbank.

Fortis en ABN Amro willen fuseren, maar moeten onderdelen verkopen omdat de nieuwe fusiebank te dominant zou worden op de zakelijke markt in Nederland. Oorspronkelijk zou tien procent van de combinatiebank afgestoten moeten worden.

In de zomer van 2008 verklaarde toenmalig ABN-koper Fortis nog dat de verkoop van ABN-dochter HBU aanstaande was, maar uiteindelijke wist Fortis in het geweld van de kredietcrisis de handelsbank niet kwijt te raken. Als het niet lukt om onderdelen af te stoten, kan Kroes de hele fusie verbieden.

Eerdere, langdurige pogingen om het voormalige ABN Amro-onderdeel HBU te verkopen aan Deutsche Bank . Inmiddels lijkt Deutsche Bank weer interesse te hebben. En ook de verkoop van deel van het zakelijke netwerk van Fortis Bank Nederland - BNP Paribas zou interesse hebben- is tot nu toe niet van de grond gekomen.

De verkoop van de onderdelen wordt begeleid door Credit Suisse.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net