VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Genant rekenfoutje

Philippe Muyters, de Vlaamse minister van Begroting, moet met het schaamrood op de kaken rondlopen. Nadat hij zich deze week in het Vlaamse parlement onsterfelijk maakte met een foute hoofdrekensom, is hij het doelwit van practical jokes.

De kersverse Vlaamse minister kreeg in het parlement veel kritiek over de op hande zijnde besparingen in België. Hij kreeg onder meer het verwijt dat elke minister hierbij andere cijfers hanteert.

‘Een minister van Begroting moet één ding kunnen en dat is rekenen', werd tegen hem gezegd. Waarop Muyters antwoordde met een geweldige uitschuiver: ‘Ik kan tellen en zal blijven tellen. 117 miljoen bestaat uit 72 en 35. Voor wie kan tellen: 35 + 72 = 117.'

Grappen
De pijnlijke rekenfout riep veel reacties op. Zo ontving Muyters van oud-collega's bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka Limburg, een rekenmachine.

‘Een garantie voor vlekkeloze rekensommen en een sluitende begroting', zo stelde Voka met een knipoog. Ook Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, partijgenoot van de Vlaamse begrotingsminister, kon het niet laten.

Hij stuurde Muyters een sms'je met de boodschap dat het Vlaams parlement cursussen 'inleiding tot de wiskunde' aanbiedt. Volgens Peumans zou Muyters alvast interesse getoond hebben.