VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders Baan krijgen einduitkering in januari 2010

Invensys, de Britse opkoper van softwarebedrijf Baan, gaat de resterende aandeelhouders Baan in januari 2010 de langverwachte liquidatie-vergoeding uitkeren. Invensys betaalt aandeelhouders Baan euro 2,85 per aandeel.

Dat .

Invensys kocht in 2000 alle bedrijfsactiviteiten van Baan, na de geruchtmakende ondergang van het softwarebedrijf. Invensys garandeerde alle aandeelhouders Baan een einduitkering van 2,85 euro. Tot nu toe had het bedrijf deze belofte niet wete in te lossen. 

Invensys hield vol dat de liquidatie-uitkering zou plaatsvinden als alle juridische procedures over de gang van zaken bij de ondergang van Baan zouden zijn afgerond. Dat moment lijkt nu aangebroken.

Invensys belooft aandeelhouders in januari 2010 over te gaan tot uitkering. Het Britse bedrijf maakt daarbij wel het voorbehoud dat deze uitbetaling geen tegenstand oproept bij de schuldeisers.

Beweging na acht jaar
Bijna acht jaar hebben aandeelhouders moeten wachten op de einduitkering. In juli de Vereniging van Effectenbezitters Invensys om haast te maken.

Ondertussen heeft het aandeel Baan bijna acht jaar slaapwandelend doorgebracht op de Amsterdamse beurs. Het aandeel is in principe een lege huls waarin alleen de liquidatieclaim van beleggers voor waarde zorgt.

Koers blijft achter
Opvallend genoeg noteert het aandeel Baan nog steeds onder de liquidatieprijs. Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 2,56 euro, bijna dertig cent onder de waarde van een aandeel bij liquidatie. Na acht jaar wachten lijken aandeelhouders nog steeds sceptisch over de uitkering.

Invensys zal beleggers de komende maanden op de hoogte houden van het te volgen traject richting uitkering. Ook de VEB zal dit doen via de ekelijkse nieuwsupdate.