VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Respect voor Warren Buffett onaangetast onder financieel specialisten

Superbelegger Warren Buffett is volgens handelaren, investeerders en analisten de man met het meeste gezag in de beleggerswereld. In een mondiale peiling onder gebruikers van Bloomberg blijft hij PIMCO-oprichter Bill Gross voor. Ook in de top vijf: George Soros, Nouriel Roubini en Marc Faber.

Een kwart van de handelaren en analisten vindt Buffett de investeerder met de meeste wijsheid aan boord. En dat ondanks de zware klappen die ‘het orakel uit Omaha' recent heeft moeten incasseren.

In het eerste kwartaal van 2009 leed Buffett beleggingsmaatschappij een verlies van 1,1 miljard euro. Aan de andere kant heeft Buffett flink verdiend aan zijn massieve investeringen in Goldman Sachs en General Electric door in te stappen op een moment dat dit voor veel beleggers niet evident was.

Buffett wordt geroemd om zijn consistente visie en zijn gebrek aan talent om fouten te maken.

Op eerbiedwaardige afstand volgt , oprichter en huidig bestuurder bij PIMCO, de grootste obligatiebelegger ter wereld. Na miljardair George Soros is de vierde plaats voor Nouriel ‘Dr. Doom' Roubini, de man die sinds de door hem voorspelde kredietcrisis de status van orakel heeft bereikt.

Ook de vijfde plaats wordt ingenomen door een notoire pessimist die uiteindelijk de waarheid aan zijn kant vond. Het is , de Zwitser die ook al als Dr. Doom wordt aangemerkt. De auteur van de nieuwsbrief  en enkele boeken wist de beurscrash van 1987 tot de week nauwkeurig te voorspellen.

De Amerikaanse centrale bankiers komen er bekaaid vanaf in deze editie van de kwartaalpeiling die Bloomberg houdt. Minder dan één op de tien financiële specialisten nam FED-voorzitter Bernanke op in zijn favorietenlijstje. Voorganger Greenspan kwam er met drie procent nog bekaaider van af.

Grootste daler ten opzichte van drie maanden geleden is Barack Obama. De Nobelprijswinnaar zag een kwart van zijn populariteit onder analisten en grote beleggers wegsmelten.