VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Bankiers verblind door knappe vrouwen

Mooie vrouwen hebben in Frankrijk een flink aantal bankiers in de luren gelegd. Ze waren jong, sexy en uitdagend en konden daardoor zonder veel vragen ongebreideld de limiet van hun bankrekening overschrijden.

De beauty's bleken echter ingehuurd door een oplichtersbende, die verleidelijke vrouwen inzette om banken zo veel mogelijk geld afhandig te maken.

De bendeleider, een dertigjarige man van Turkse origine, rekruteerde de jonge Franse vrouwen in chique nachtclubs om en rond de Place de L'Etoile in Parijs.

De dames kregen van hem de opdracht om ergens in het land onder een valse identiteit een bankrekening te openen en er een cheque van 10.000 euro op te storten. Daarbij het smoesje gebruikend dat ze in het plaatselijke dorp een modewinkel of een schoonheidssalon wilden openen.

Geen vervelende vragen
De bankiers stelden, gecharmeerd van het vrouwelijk schoon, bijna nooit vervelende vragen. Overtuigd van de goede bedoelingen van de ‘sympathieke' cliëntes, rolden de Fransen de rode loper uit en kregen de ‘stylistes in spé' zonder problemen een bankpas en chequeboekje in handen gedrukt.

Het enige dat ze daarop nog hoefden te doen, was hun banksaldo snel zo ver mogelijk in het rood duwen.

De jongedames ontvingen daarop van de bendeleider een bos rozen, gratis champagne en 200 tot 500 euro per geopende rekening.

Tegen de tijd dat de bankiers doorhadden dat de eerste storting van het ‘salaris' met een valse cheque was gebeurd en dat identiteit en adres van de dames vals waren, was het al te laat.

Meer dan miljoen schade
In totaal heeft een dozijn Franse banken meer dan een miljoen euro schade geleden. Tegen 17 bendeleden loopt inmiddels een onderzoek, zes van hen zitten al in de cel, waaronder de 30-jarige bendeleider.

Volgens de Franse politie was de oplichtersbende ruim twee jaar aan het werk en werden niet alleen bankkantoren opgelicht in de regio van Parijs, maar ook in Normandië, Bretagne, Noord-Frankrijk en de Elzas. De politie bracht het netwerk in kaart door meerdere leden wekenlang af te luisteren.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net