VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Eerste uitreiking VEB Beleggingsfonds Awards tijdens 31e Dag van de Belegger

Op de 31e Dag van de Belegger reikt de VEB voor het eerst de jaarlijkse VEB Beleggingsfonds Awards uit. De Awards worden toegekend aan beleggingsfondsen die in het voorbije jaar op basis van kosten, rendement en risico het best presteerden.

De VEB heeft haar eigen onafhankelijke fondsenrating die naast rendement en risico ook is gebaseerd op de (verborgen) kosten. De genomineerden voor de VEB Beleggingsfonds Awards zijn: Delta Deelnemingen Fonds (Delta Lloyd Asset Management & Dresdner VPV), iShares € Corporate Bond (Barclays Global Investors) en SNS Wereld Aandelenfonds (SNS Beleggingsfondsen Beheer). De uitreiking vindt plaats op vrijdag 27 november 2009 om 13.15 uur in de RAI te Amsterdam.

VEB Fondsenrating
De VEB heeft in 2008 de VEB Fondsenrating geïntroduceerd, die grotendeels gebaseerd is op de kosten van een beleggingsfonds. ‘De VEB heeft op grond van eigen onderzoek geconcludeerd dat kosten de enige relevante factor zijn voor het toekomstig presteren van een beleggingsfonds. De uitkomst van dit onderzoek wordt ondersteund door meerdere wetenschappelijke studies’, aldus Jan Maarten Slagter, directeur van de VEB. De jaarlijkse uitreiking van de VEB Beleggingsfonds Awards moet beleggingsfondsen inspireren om kritisch te kijken naar hun kostenstructuur en transparanter te communiceren. Slagter: ‘We zien de Awards niet alleen als een consumentenprijs, maar ook als een vakprijs die een belangrijke waarde moet gaan vertegenwoordigen in de professionele markt. Om die reden hebben we besloten om de winnaars bekend te maken in het Professionals Programma van de 31ste Dag van de Belegger’.

Toenemend marktaandeel beleggingsfondsen
Al jaren vormen beleggingsfondsen de belangrijkste beleggingscategorie in Nederland. Maar liefst 69% van de particuliere beleggers heeft beleggingsfondsen in zijn portefeuille. Ook het aanbod is sterk gestegen. Alleen al aan Euronext Amsterdam staan 279 beleggingsfondsen genoteerd. Om als particuliere belegger uit dit aanbod een passend en goed presterend fonds te selecteren, is een bijna onmogelijke opdracht. Temeer omdat fondsen en bestaande ratings niet altijd inzicht geven in de onderliggende kostenstructuur. Daarom is er de VEB Fondsenrating die particuliere belegger op weg helpt.
 
31e Dag van de Belegger
Kijk voor meer informatie over de 31e Dag van de Belegger op .
 
 
Vereniging van Effectenbezitters