VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aegon en SNS Reaal ontlopen boetes met tijdige aflossing deel staatsteun

Zowel Aegon als SNS Reaal heeft op tijd een deel van de staatssteun terugbetaald. Verzekeraar Aegon loste 1 miljard euro af en bank-verzekeraar SNS maakte 185 miljoen euro over. De twee concerns, die hun terugbetalingen eerder dit jaar al aankondigden, ontlopen hiermee hoge aflospremies.

Aegon ontving in 2008 3 miljard euro steun van de Nederlandse staat. SNS Reaal leende 750 miljoen euro.

Aegon
Aegon heeft met de aflossing van 1 miljard euro, een derde van de totale steun terugbetaald. Door dit voor het eind van november te doen, ontloopt de verzekeraar de forse vergoeding die vanaf deze maand voor de kapitaalinjectie wordt gerekend.

Volgens topman Alex Wynaendts scheelt dit 370 miljoen euro.

Dat neemt niet weg dat Aegon wel moest betalen voor de lening. Bovenop de aflossing heeft Aegon 44 miljoen euro aan rente (8,5 procent) en 108 miljoen euro aan aflospremie neergelegd.

Daarmee heeft de Haagse verzekeraar niet de maximale aflospremie hoeven betalen. De hoogte was afhankelijk van de gemiddelde aandelenkoers tussen 23 en 27 november, maar zou maximaal 130 miljoen euro bedragen.

De totale som die Aegon heeft overgemaakt aan de overheid komt op 1,15 miljard euro. De verzekeraar wil de overige 2 miljard euro zo snel mogelijk terugbetalen, bij voorkeur binnen twee jaar.