VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB bekroont drie beleggingsfondsen

Transparant, relatief voordelig en een gedegen balans tussen risico en rendement. Alleen met die kwalificaties maken beleggingsfondsen kans op een bekroning door beleggers. De eerste VEB Fonds Awards gaan naar fondsen van SNS, Delta Lloyd en iShares.

Op de kop af één jaar beoordeelt de VEB beleggingsfondsen op eigen wijze. Fondsen worden niet alleen op risico en rendement beoordeeld maar ook op kosten. De kosten die beleggingsfondsen in rekening brengen verschillen onderling fors en vreten direct in op het rendement dat beleggers kunnen behalen.

Na één jaar is het tijd voor een tussenbalans. Welke beleggingsfondsen verdienen de aandacht omdat ze:

*relatief lage kosten rekenen
*een gedegen verhouding laten zien tussen risico en rendement
*transparant zijn en beleggers goed informeren over het eigen product en beleid.

Uit alle beleggingsfondsen met een beursnotering in Nederland heeft de VEB namens beleggers drie fondsen geselecteerd die een bekroning verdienen.

De winnaars
De eerste Beleggingsfondsen Awards gaan naar:

Op 1:
iShares € Corporate Bond

Het prijswinnende iShares € Corporate Bond is een duidelijk voorbeeld van een tracker die succesvol de strijd is aangegaan met de traditionele beleggingsfondsen. Het fonds biedt een gespreide belegging in bedrijfsobligaties in euro's, een markt die voor particuliere beleggers maar moeilijk te betreden is.Waar concurrerende fondsen al snel 1 tot 1,5 procent aan kosten in rekening brengen, betalen beleggers bij iShares € Corporate Bond slechts 20 basispunten. Het lage kostenniveau speelt het uiteindelijke rendement in de kaart, want de prestaties van het fonds zijn zowel over één jaar als drie jaar gemeten (gemiddeld) beter dan dat van de concurrentie.

Het succes blijkt ook uit de omvang van het fonds. Het beheerde vermogen bedraagt ruim 3,2 miljard euro, terwijl de concurrentie in Nederland niet verder dan een tiende van dit bedrag komt. Kortom, een transparant en helder product met een relatief laag kostenniveau en goede prestaties. Een fonds met toegevoegde waarde voor particuliere beleggers en een voorbeeld voor de sector.

Op 2:
SNS Wereld Aandelenfonds

Van de actief beheerde fondsen die wereldwijd in aandelen beleggen is SNS Wereld Aandelenfonds het voordeligst in Nederland.De beheerder van het SNS Wereld Aandelenfonds onderscheidt zich door het beheer van de portefeuille uit te besteden op die terreinen waar externe partijen meer expertise hebben dan SNS zelf. Oftewel, autoriteiten op hun vakgebied inschakelen, zoals de beheerder dat zelf noemt. Kosten zullen echter ook een rol bij spelen.

Vooral vanwege deze unieke benadering en de goede prestaties vergeleken met de andere fondsen binnen de categorie Aandelen Wereldwijd verdient het fonds de tweede plaats.

Op 3:


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net