VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB Fondsenrating bestaat één jaar

De VEB Fondsenrating bestaat één jaar. Deze rating van beleggingsfondsen is uniek omdat bij de beoordeling vooral wordt uitgegaan van de kostenstructuur van het beleggingsfonds. Uit onderzoek blijkt dat de kosten van een beleggingsfonds de belangrijkste factor zijn voor het toekomstige rendement van het fonds.

De VEB Fondsenrating wordt toegekend op basis van een drietal factoren. Veruit de belangrijkste is het kostenniveau van een beleggingsfonds. De andere twee factoren zijn rendement en risico. Zodoende ontstaat er een rating die een brede basis kent en niet volledig afhankelijk is van al geleverde prestaties.
 
Winnaars VEB Beleggingsfonds Awards 2009
 
De VEB heeft op basis van de VEB Fondsenrating voor het eerst de jaarlijkse VEB Beleggingsfonds Awards uitgereikt. De Awards zijn toegekend aan beleggingsfondsen die in het voorbije jaar ondermeer op basis van kosten, rendement en risico het best presteerden.
 
Winnaar van de gouden Award 2009 is iShares € Corporate Bond. De tweede en derde plaats gingen naar SNS Wereld Aandelenfonds, respectievelijk Delta Deelnemingen Fonds.
 
De drie juryrapporten over de Awards winnaars zijn te lezen op www.veb.net.
 
 
Vereniging van Effectenbezitters