VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Opmerkelijke bekentenis

‘De slechtste deal van de eeuw? Daar ben ik verantwoordelijk voor', aldus Gerald Levin, de voormalige topman van AOL-Time Warner.

'Ja, ik was verantwoordelijk voor de slechtste deal van de eeuw', zo bekende Levin op de Amerikaanse televisiezender CNBC. De oud-ceo gaf toe dat de oprichting van AOL-Time Warner een mislukking was en meent dat dat aan niemand anders dan hemzelf te wijten is.

Als voorzitter en gedelegeerd bestuurder van mediagroep Time Warner drukte Levin in 2000 de overname van internetbedrijf America Online (AOL) door.

Spijt
‘Ik heb oprecht spijt van de pijn en ellende die met de fusie is aangericht', zei de inmiddels 70-jarige voormalig topman tijdens het televisie-interview.

De aandeelhouders van het kleinere AOL kregen bij de overname op 10 januari 2000 opmerkelijk genoeg een groter gewicht in de fusiegroep, dan de eigenaars van mediagigant Time Warner.

De operatie was een van de hoogtepunten in wat later het tijdperk van de internetzeepbel werd genoemd. Maar na de fusie ging het steil bergaf met de afdeling AOL.

Twee jaar later moest de fusiegroep liefst 99 miljard dollar afschrijven op de waarde van zijn internetdivisie. AOL werd vorig jaar volledig afgestoten.

Aansporing
Levin wil met zijn bekentenis andere ceo's aansporen om hun fouten te erkennen. Hij verwijst naar de toplui van financiële groepen als Lehman Brothers, Bear Stearns en Merrill Lynch.

Die moeten duidelijk zeggen dat zij alleen de verantwoordelijkheid dragen, vindt Levin. ‘In mijn geval komen de excuses misschien wat laat. Maar ik heb de tijd gehad voor zelfreflectie.'


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net