VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ruzie om sneeuw en miljoenen

Het winterse weer houdt de gemoederen flink bezig. In Groot-Brittannië ruziën een bookmaker en grafisch ontwerper over sneeuw en 7,1 miljoen pond.

Cliff Bryant, een 52-jarige ontwerper uit Southampton sloot bij wedkantoor Ladbrokes een weddenschap af dat 24 dorpen en steden in het noorden van Engeland een witte kerst zouden hebben.

De weddenschap werd door Ladbrokes geaccepteerd en Bryant won. Daarop zou de bookie ruim 7 miljoen pond moeten uitkeren. Het wedkantoor komt echter met maximaal 31,78 pond over de brug.

Als reden voert Ladbrokes aan dat de Brit een zogenoemde ‘accumulator bet' heeft uitgevoerd. Eén van de riskantere typen weddenschap, waarbij alle aspecten van de ‘voorspelling' moeten kloppen om tot winst te kunnen komen.

'Per ongeluk goedgekeurd'
Ladbrokes zegt dat bij de weddenschap om de witte kerst, volgens de eigen richtlijnen geen ‘accumulator bet' mogelijk was en dus niet geaccepteerd had mogen worden. Dat de bookie dit per ongeluk toch heeft goedgekeurd, vindt Ladbrokes heel vervelend', meldt een woordvoerder van het wedkantoor.

Bryant zette tweemaal 5 pond in op de witte kerst. Dat zou naar zijn zeggen 4,9 miljoen pond voor de eerste weddenschap en 2,2 miljoen voor de tweede gok opleveren.

Ladbrokes gaf aan ‘blij' te zijn winst uit te keren, maar naar de miljoenen kan Bryant fluiten.

De Brit voelt zich ‘diep geraakt' door de actie van Ladbrokes. 'Als ik een soortgelijke fout maak op mijn werk betaal ik daarvoor een prijs. Het lijkt me dat ze met een genereuzer aanbod mogen komen dan 31,78 pond', zei hij in de Britse media.

Bryant pleit inmiddels voor duidelijker regels en onderneemt juridische stappen tegen zijn bookie.