VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Playboy-aandeelhouders in opstand

Boze Playboy-aandeelhouders voelen zich tekort gedaan door de grote baas Hugh Hefner. De oprichter van het blootblad houdt zich naar hun mening vooral bezig zijn met het behoud van zijn eigen luxeleven. En daarbij komen de geneugten van de aandeelhouder op de laatste plaats.

Dat schrijft de website .

Hefner krijgt onder meer het verwijt de lange termijn van zijn imperium uit het oog te zijn verloren. Diverse aandeelhouders eisen daarom een schadevergoeding.

De inmiddels 83-jarige baas, die Playboy in 1953 uit de grond stampte, geniet met volle teugen van het leven in zijn mansion. Crisis of niet. En dat is niet naar de zin van de aandeelhouders van het blad.

Dwarsbomen
Hefner zou in de afgelopen zes maanden twee gunstige aanbiedingen hebben gekregen om het bedrijf te verkopen, maar die zou hij moedwillig hebben gedwarsboomd, menen beleggers.

"Hefner blijft het geld door deuren en ramen smijten en dat terwijl het bedrijf in crisis is", stelt één van hen misnoegd op TMZ.com. "Het blad zit in de financiële problemen, maar hij blijft de bloemetjes buitenzetten in zijn Playboy-villa met zijn wulpse blondines", klinkt het zurig.

In de tussentijd lopen aandeelhouders een smak geld mis en profiteert Hefner van zijn luilekkerleventje.
"Een exemplaar van Playboy is vandaag een stuk meer waard dan een aandeel in Playboy", stelt de boze aandeelhouder bovendien."

In 1999 kostte een aandeel in het magazine nog 26 euro, nu is dat 2,35 euro. Een exemplaar van de Playboy in de VS kost zo'n 4,35 euro.