VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aston Martin wil naar de beurs

De beurs van Londen lijkt een magneet voor sportwagenbouwers. Nadat Spyker-topman Victor Muller vrijdag aangaf een beursnotering in Londen te overwegen, meldt nu de Britse bolidebouwer Aston Martin naar de beurs te willen.

De Koeweitse geldbronnen van de Britten beginnen zo langzamerhand op te drogen. Om toch nieuwe modellen te kunnen maken is geld nodig en daar kan een beursgang in voorzien.

De autobouwer verwacht daarom binnen twee jaar naar de beurs te gaan. Dat meldt de .

Volgens Aston-topman Ulrich Bez is het automerk de afgelopen jaren constant winstgevend geweest en heeft het de ontwikkeling van de huidige modellen, zoals de Rapide, uit eigen financiële middelen kunnen betalen.

Desondanks zoekt de producent van de bolides, die bekend werden dankzij de James Bondfilms, toegang tot nieuwe fondsen.

Oliedollars
Aston Martin teerde drie jaar lang op de miljoenen die de voormalige Britse rallyrijder David Richards uit oliestaat Koeweit kreeg, toen hij het automerk aankocht.

De sportwagenfabrikant werd in 2007 voor 925 miljoen dollar overgenomen van Ford door twee investeringsmaatschappijen uit Koeweit, Investment Dar en Abdeem Investment.

De twee investeringsmaatschappijen zouden hierbij een controlerend belang houden. Richards is de meest bekende van de groep die Aston Martin overnam van Ford.

De afgelopen jaren wist de sportwagenfabrikant steeds minder auto's aan de man te brengen. Dit jaar moeten er 2.000 auto's worden verkocht.