VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Voormalig Merrill Lynch-handelaar stal tonnen om Ferrari te kopen

Een voormalig handelaar van Merrill Lynch in Manhattan is gearresteerd omdat hij 780.000 dollar van de bank zou hebben gestolen. Met het geld kocht hij onder meer een Ferrari.

De 29-jarige Steven Mandala solliciteerde in april 2009 bij Merril Lynch met valse papieren. Hij deed alsof hij partner was bij de investeringsbank Maxim Group. De twintiger zou daar 300 miljoen aan vermogen onder beheer hebben en 1,5 miljoen dollar per jaar binnen brengen. Zijn salaris was 765.000 dollar, zo blufte hij.

Direct naar dealer
Nadat de oplichter zich een weg naar binnen had gelogen, versierde hij voor zichzelf een lening van 780.000 dollar. Met 245.580 dollar daarvan toog hij naar de Ferrari-dealer om een rode bolide uit te zoeken.

Mandala wist zich daarna niet snel uit de voeten te maken. En ook de verwachtingen die hij schiep met zijn zorgvuldig samengestelde cv maakte hij niet waar.

Sterker nog, de man kwam maar mondjesmaat op zijn werk en haalde slechts een handvol nieuwe klanten binnen, met een gezamenlijk vermogen van 20.000 dollar, zo stelt Merrill Lynch.

Achter de tralies
Inmiddels zit de bankier in de gevangenis in afwachting van zijn proces. De aanklachten tegen hem beslaan onder meer de vermeende diefstal van 780.000 dollar, witwassen van geld, identiteitsdiefstal, bezit van vervalste papieren en het vervalsen van zakelijke documenten.

De man kan daarmee voor tientallen jaren achter de tralies belanden.

Zelf zegt hij onschuldig te zijn. Hoewel zijn advocaat wel aangeeft dat Mandala stappen wil nemen om Merrill Lynch geheel schadeloos te stellen en ook snel afstand zal doen van zijn Ferrari.