VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Madoff-familie wil van beruchte naam af

De spot, de schande, de vernedering, in combinatie met een niet aflatende stroom van bedreigingen, zijn niet langer draagbaar. Zeker voor de kinderen en dus probeert Stephanie Madoff, schoondochter van, haar achternaam te veranderen.

Als een Madoff door het leven gaan is een grote last sinds schoonvader Bernard door de mand viel met zijn miljoenenfraude en het oplichten van talloze investeerders en bedrijven over de hele wereld.

Recente bedreigingen, waaronder met de dood, vormden de druppel voor de familieleden van de piramidefraudeur. Hoewel deze bedreigingen als niet serieus werden gecategoriseerd, wil de vrouw af van de beruchte achternaam van haar aangetrouwde familie.

Manlief Mark
Bernard was niet de enige fraudeur in de familie. Ook de schande van Stephanie's man Mark, die inmiddels in de gevangenis zit voor/op verdenking van fraude, kleeft aan haar. 

Dit leidde al tot  tussen het echtpaar. 

Stephanie heeft nu juridische stappen ondernomen om haar naam 'te zuiveren'. Voor zichzelf, maar vooral ook voor haar twee kinderen, Audrey (3) en Nicholas (1).

De nieuwe naam, waar zijn gezin voortaan mee door het leven wil, is Morgan. Manlief heeft al in een verklaring aangegeven geen bezwaar te hebben.

De zwendel
Bernard Madoff werd in juni tot 150 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege de miljardenzwendel met een soort piramidespel - in de VS ook wel Ponzi-scheme genoemd - waarvan fondsen, banken, beroemdheden, maar ook kleine beleggers overal op de wereld het slachtoffer zijn geworden.

Het aandeel in de zwendel van zoon Mark en nog drie naaste familieleden die meewerkten in het bedrijf, wordt door de curator in totaal op 198,74 miljoen dollar geschat.