VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING profiteert op beurs van grote overname in verzekeringsbranche

Ten Cate haalt een mooie opdracht binnen, maar levert op de beurs flink in, ING doet het goed met dank aan de overname van de Aziatische herverzekeringsactiviteiten van AIG door de Britse verzekeraar Prudential, en het kwakkelende Wessanen stijgt aanzienlijk na vorige week nadrukkelijk te hebben gehint op een uitgifte van nieuwe aandelen. Wat opvalt op de Amsterdamse beurs vandaag.

omlaag in vooruitblik op jaarcijfers
Ten Cate, de hoogwaardige textielfabrikant, heeft een aantal contracten binnengehaald voor voertuigbepantsering en persoonlijke bescherming voor het Amerikaanse leger. De deal waarmee in eerste instantie 25 miljoen dollar is gemoeid, kan nog worden uitgebreid met 10 miljoen dollar.

Na het nieuws van het contract, dat voorbeurs gebracht werd, opende het aandeel opvallend genoeg meteen in het rood. In de ochtend zakte de koers gestaag verder tot min 2,2 procent op 18,83 euro, rond 13.00 uur.

Het verlies op de beurs lijkt te zijn ingezet in vooruitblik op de presentatie van de jaarcijfers donderdag.

Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen heeft Ten Cate enkele blokaandeelhouders. "Het zou kunnen dat één of twee daarvan nu zijn afgehaakt. We zien die voorzichtigheid ook bij andere industriële bedrijven optreden. Deze aandeelhouders zeggen 'We hebben een redelijk mooie run gehad, nu is het safety first'."

Voorzichtigheid troef dus bij Ten Cate.

De Amerikaanse order voor bepantsering maakt volgens Muller ongeveer 3 procent van de jaarlijkse groepsomzet uit. "Dat maakte vanochtend niet al te veel indruk".

Lees ook:

omhoog na overnamenieuws in branche
Beleggers waren wel onder de indruk van berichten in de Wall Street Journal dat de Britse verzekeraar Prudential op het punt stond de Aziatische herverzekeringsactiviteiten van de American International Group (AIG) over te nemen.
Het aandeel ING schoot vlak na opening met 3,6 procent omhoog op 6,80 euro.

Rond het middaguur werd de deal bevestigd. Prudential betaalt 35,5 miljard dollar voor de activiteiten.

Het overnamenieuws is een positief signaal voor ING dat de verzekeringstak probeert af te stoten. De prijs van 35,5 miljard dollar beslaat 1,7 keer de boekwaarde van het Aziatische levensverzekeringsbedrijf en dat is gunstig voor de te verwachten verkoopprijs bij ING.

Volgens fondsbeheerder Corné van Zeijl van SNS betekent dit dat de activiteiten van ING in groeigebieden tegen hoge prijzen kunnen worden verkocht. "Dat kan compensatie bieden voor de Nederlandse en Europese activiteiten, die mogelijk minder zullen opbrengen dan de boekwaarde".Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net