VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Lippens blijft beroering wekken

De verontwaardiging jegens graaf Maurice Lippens is sinds de val van Fortis nog niet bepaald afgenomen.

Nu de voormalige voorzitter van Fortis opnieuw is voorgedragen als bestuurder bij de Groep Brussel Lambert (GBL), de holding van de Belgische miljardair Albert Frère, reageren beleggers als door een wesp gestoken.

Een greep uit de reacties in België:

> "Is er dan potverdorie in gans België niemand anders te vinden die die functie kan uitoefenen!!!!! Onbegrijpelijk."

> "Na het, bijna faillissement van Fortis, o.a. door toedoen van Lippens, is het toch ongepast dat hij bestuurder is bij welk bedrijf dan ook."

> "Dit zou een aanfluiting zijn aan het adres van ondernemend België. Dit hou je niet voor mogelijk dat dit kan. Ik vind het zelfs van geen niveau dat Dhr Lippens zich nog maar herverkiesbaar stelt - hou de eer aan jezelf in zo een geval en trek je bescheiden terug. Niemand neemt dit nog au serieux. "

> "Men kan zich afvragen of dit het blazoen van GBL niet serieus zal besmeuren. Zelfs al beschikt een Lippens zonder twijfel over de nodige competenties, hij ontkomt niet meer aan het brandmerk van de Fortis-ondergang en vooral de misleidende demagogie in de periode voor de val."

> "Ik vrees dat dit kwalijke gevolgen zal hebben voor GBL, heeft men dan nog geen lessen getrokken uit het feit dat het Belgische Establishment afgedaan heeft!!!!"

Ontslag
Na het Fortis-debacle nam Lippens ontslag uit de meeste van zijn mandaten. Zo nam hij na het uiteenspatten van de financiële groep ontslag als Belgacom-bestuurder. Het zitje bij GBL vormt een uitzondering.

Lippens is al negen jaar bestuurder van GBL. Hij trad in 2001 samen met wijlen John Goossens in de raad van bestuur van de Ftère-holding.

De aandeelhouders van GBL moeten zich uitspreken over de hernieuwing van het mandaat van acht bestuurders, waaronder Lippens en Jean Stéphenne (GSK Biologicals) voor een periode van drie jaar.

Lippens was tot nu toe onafhankelijk bestuurder en ook voorzitter van het nominatie- en remuneratiecomité van de raad van de holding. Indien hij herverkozen wordt, zal hij dat voorzitterschap behouden.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net