VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ryanair-baas wil vete met Easyjet-oprichter uitvechten in sumoduel

Een zakelijke vete onderling uitvechten? Ryanairbaas Michael O'Leary heeft weer eens een ludieke manier gevonden. Hij daagt EasyJet-oprichter Stelios Haji Iannou uit om hun vetes uit te vechten met een rondje sumoworstelen op het Londense Trafalgar Square.

En daarmee is het weer eens raak tussen de twee budgetvliegers, die al jaren kemphanen zijn. Met name Ryanair zorgt voor stekeligheden.

De twee zijn dit keer in een hoog oplopende ruzie verwikkeld, vanwege een reeks krantenadvertenties van Ryanair met de beeltenis van de EasyJet-oprichter, met Pinokkioneus. In een bijgevoegde tekstballon staat: 'punctualiteit is een topprioriteit'. 

'Leugenaar'
Easyjet weigert volgens Ryanair sinds kort om haar punctualiteitcijfers te publiceren. Reden voor Ryanair-baas O 'Leary om zijn rivaal als leugenaar af te schilderen.

Want EasyJet zegt veel belang te hechten aan stiptheid, maar laat al weken na om de bewuste statistieken te publiceren, stelt O'Leary. Op de BBC deed de Ier er nog een paar scheppen bovenop: zo noemde hij EasyJet een 'hogekostenmaatschappij'.

Eerroof
Stelios pikte de beledigende stijl van de Ier niet en sleepte hem voor de rechtbank wegens eerroof. De cijfers staan dan misschien niet meer op de vernieuwde EasyJet-website, maar wel gewoon in het jaarverslag, zo zei hij.

Duel
De Ryanair-topman stelde vervolgens voor om de kwestie van man tot man uit te vechten. 'Waarom stopt Stelios niet met geld uit te geven aan dure advocaten? Ik daag hem uit tot een loopwedstrijd rond Trafalgar Square.'

De flamboyante Ier zag het plaatje al voor zich: met veel sexy cheerleaders, de muziek uit de film Chariots of fire en natuurlijk alle media erbij.

Maar Stelios ging niet op de uitdaging in.

De klant beslist
En dus besliste O'Leary om zijn klanten alternatieve duels te laten suggereren. Sinds februari liep daarover een poll op zijn website.

De resultaten staan nu online: 40 procent van de stemmers wil dat beide heren een robbertje sumoworstelen op Trafalgar Square. Tweede keuze is een travestierace op dezelfde plek, met de twee zakenmannen uitgedost met netkousen, een pruik en veel schmink.

Einduitslag stemmen op de
> 40% - Sumo wrestling bout (Stelios to provide the nappies)
> 20% - Drag race (dressed in high-heels and fishnets)
> 14% - Mud wrestling contest
> 12% - “Chariots of Fire” race around Trafalgar Sq
>   9% - Wheelbarrow race around Trafalgar Sq