VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

10 maart 2010

Fortis straks niet enige 'ageas'

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Ageas. Als de aandeelhouders van Fortis Holding er mee akkoord gaan, is dat binnenkort de naam van de Belgische verzekeraar. Maar er zijn meer bedrijven en organisaties met die naam. Echte verwarring zal dit niet opleveren.

Dat schrijft de Belgische krant de Standaard woensdag.

Grootste verschil met de naamgenoten is dat het huidige Fortis er voor gekozen heeft geen hoofdletter meer te gebruiken. Want, zo stelt het bestuur: het wil zich niet opdringen én het eenheidsgevoel binnen de groep wordt benadrukt, geen enkel onderdeel steekt erbovenuit.

Ageas. Een overzicht:

>
Meest verwant lijkt het Zwitserse . Dit investeringsvehikel wordt momenteel ontbonden.

> Een tweede Zwitserse organisatie die gebruikt, is een vereniging van werknemers uit de verzekeringssector. Het is een onafhankelijke organisatie, die in de eerste plaats opkomt voor meer vorming van het personeel.

> De naamsgenoot die meest dichtbij actief is, is een turnvereniging uit het Noord-Franse Spycker: .

> In Italië is actief, het agentschap voor Energie en Duurzame Ontwikkeling van de provincie Salerno, dat groene energieprojecten in de regio stimuleert.

> Van een heel andere orde is . Dit 'bureau voor evangelische sociale actie' streeft in Brazilië naar het vergroten van het sociaal engagement van de kerken.

> Eveneens christelijk geïnspireerd is een derde Zwitserse Ageas: . Het gaat om een organisatie van enkele honderden Zwitserse dokters die zich bij hun werk laten leiden door hun christelijke overtuiging.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}