VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouder Dim Vastgoed staat voor lastige keuze

De Amerikaanse vastgoedmaatschappij Equity One wil DIM Vastgoed van de beurs halen. Het heeft daartoe een bod gedaan van 7,30 dollar op alle aandelen van DIM. Aandeelhouders die willen ingaan op het bod moeten dit voor vrijdag kenbaar maken ( 25 maart). Wat moeten beleggers doen. Aanmelden of niet?

De belegger heeft twee opties: nu de aandelen aanbieden en (in veel gevallen) een verlies nemen, of hopen op een betere prijs in de toekomst.

Het bestuur van DIM stelt dat de beoogde overname aandeelhouders een ‘exit' biedt voor een betere prijs dan gedurende het afgelopen jaar mogelijk was op de beurs. En dat klopt. Wie nu het bod van Equity One accepteert krijgt met zekerheid 7,30 dollar per aandeel.

Of beleggers die niet aanmelden ooit meer zullen ontvangen is lang niet zeker. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse vastgoedmarkt, de markt waarin Dim belegt, snel zal aantrekken.

Bovendien krijgen niet-aanmelders te maken met een dominante grootaandeelhouder (Equity One) en zal er weinig handel zijn in het aandeel DIM waardoor verkoop tegen een goede prijs moeilijker wordt.

Aandelenhouders die hun stukken houden krijgen wwaarschijnlijk ook nog een aandelenemissie voor de kiezen. De kapitaalspositie van DIM is dermate zwak dat extra kapitaal noodzakelijk lijkt. Nieuwe aandelen betekent minder toekomstige winsten per aandeel en dit is ongunstig voor de huidige aandeelhouders.

Beleggers hebben tot vrijdag 25 maart de kans om hun stukken aan te melden.

Meer over DIM:

   


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net