VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Buffett runt betrouwbaarste bedrijf in VS

Warren Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway is het betrouwbaarste bedrijf in Amerika. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van onderzoeksbureau Harris Interactive naar de reputatie van het Amerikaanse bedrijfsleven. Financiële instellingen bungelen onderaan de ranglijst.

Het imago van Buffett, die nederig en betrouwbaar wordt genoemd, is de peiler voor de hoge score van Berkshire Hathaway. Hij leidt zijn bedrijf volgens de respondenten efficiënt en kent geen buitensporige bonussen en lonen toe.

En dat wordt als een verademing beschouwd. ‘Je leest nergens iets over excessen. Integendeel, hij heeft nog steeds hetzelfde kantoor en zorgt goed voor zijn kinderen, maar maakt ze geen miljardair', is de toelichting.

Vertrouwen in financiële sector dieptepunt voorbij
81 Procent van de respondenten noemt de reputatie van het Amerikaans bedrijfsleven ‘niet goed' of ‘verschrikkelijk'. Daarmee lijkt het vertrouwen een tikje terug te komen. Vorig jaar vond 88 procent dat het bedrijfsleven kampt met een ronduit slecht imago. Voor de crisis was dit 68 procent.

De slechtste reputatie valt desondanks nog steeds louter financiële instellingen toe. Dat verbaast niet. Het ergst is het gesteld met hypotheekreuzen Freddie Mac en Fannie Mae en verzekeraar AIG. Zij kregen in volle kredietstorm miljarden dollars toegestopt van de Amerikaanse overheid.

Meest bewonderd
1. Berkshire Hathaway
2. Johnson & Johnson
3. Google
4. 3M
5. SC Johnson