VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Opmerkelijke stap oud Merrill Lynch-topman Bob Wigley

Oud Merrill Lynch-bestuurder Bob Wigley verliet zijn bank vlak voor de overname door Bank of America, omdat hij zich ging ‘focussen op nieuwe stappen in zijn carrière'. Een jaar later is duidelijk welke opmerkelijke uitdaging hij aangaat.

Met bankieren, acquisities en fusies heeft zijn nieuwe baan weinig van doen. Wigley stapt in de wondere wereld van Hollywood en gaat zich richten op het produceren van films.

Het eerste project van Wigley is de verfilming van het boek Bomber uit 1970 van Len Deighton. Het verhaal, over de Tweede Wereld Oorlog, lijkt een ver van zijn bedshow, maar niets is minder waar.

De film gaat over een belangrijke missie van de Britse Royal Air Force (RAF) in Duitsland, waarbij een bombardement op een stad, per ongeluk op een naburig dorp wordt uitgevoerd. Het verhaal richt zich op de gevolgen hiervan voor de betrokken, zowel in de lucht als op de grond.

Dit fictieve verhaal staat dichtbij de voormalige bankier omdat zijn vader tijdens de oorlog als navigator vloog voor de RAF.

Wigley is niet alleen medeproducent van de film, hij heeft ook een stuk muziek gecomponeerd waarvan hij hoopt dat het het witte doek zal halen. Maar Wigley zou Wigley niet zijn als hij zich niet ook met de financiën van de productie zou bemoeien.

En dus helpt hij met het werven van de benodigde financiële middelen. ‘Ik stort me op het hele bedrag dat we nodig hebben', aldus de oud Merrill Lyncher. Het gaat om 15 miljoen euro.

Op dit moment loopt de casting van de film, daarna wordt begonnen met filmen.