VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Dronken naar het werk geen goed idee

Een dronken zakenbankier van Credit Suisse in New York heeft een flinke puinhoop op z'n kantoor achtergelaten. Beschonken bankiers slaan vaker wild om zich heen.

Drie voorbeelden waarom in beschonken toestand nog even langsgaan op het werk, niet altijd een goed idee is:

Werkplek aan gort bij Credit Suisse
Medewerkers van Credit Suisse die maandagochtend op hun werk aankwamen, keken vreemd op toen zij één van de werkplekken geheel kort en klein geslagen (zie foto) aantroffen.

Wat bleek, in het weekend had een van de technisch analisten na een bezoekje aan de kroeg besloten nog even langs te gaan op zijn werk. In benevelde toestand raasde hij door de werkplek van een collega. Of er nog een andere oorzaak dan de alcohol voor de agressie was, is niet naar buiten gekomen, wel is duidelijk dat de man is ontslagen.

In een interne memo briest een personeelsmedewerker verontwaardigd dat de actie van de Credit Suisse-medewerker bijzonder schadelijk is voor de bank en dat disciplinaire maatregelen moeten worden genomen. Dat is dus inmiddels gebeurd

Citigroup's urinoir
Smakelijker is het verhaal uit 2003 van een bankier van Citigroup in Londen. Vlak voor kerst was er een borrel in een nabijgelegen etablissement. De man, die flink had ingehaald keerde na afloop dronken terug op kantoor.

Wat daar precies gebeurd is, is tot op de dag van vandaag nog voor een deel in nevelen gehuld. Eén ding is zeker, de bankier stapte op het bureau van zijn secretaresse, liet zijn broek zakken en begon te plassen. De ene overlevering verhaalt dat hij de woorden ‘willy-nilly' urineerde, een andere versie luidt dat hij vooral zichzelf trof.

In elk geval was zijn broek nat geworden en die moest droog. En hoe doet een beschonken bankier dat? Juist, die trekt zijn broek uit, loopt naar de keuken en stopt ‘m in de magnetron.

Net op dat moment stak een beveiliger zijn hoofd om het hoekje van de deur. Hij zette de bankier vervolgens zonder pardon en zonder broek het pand uit. Of de man ooit zijn pantalon heeft teruggekregen is niet bekend, maar zijn baan was hij zeker kwijt.

Riskante handel bij Morgan Stanley
Ook een terugkeer naar kantoor van een lunch waar de alcohol rijkelijk vloeit, is niet altijd een goed idee. Bij Morgan Stanley kwamen ze daar in 2008 op een pijnlijke manier achter. De Londense zakenbankier David Redmond besloot na een lunch van drie uur nog even aan de slag te gaan.

Alsof Redmond de lange lunchpauze goed wilde maken, ging hij als een razende aan het werk. De bankier handelde in olie en tikte in een periode van anderhalf uur gemiddeld elke 7,5 seconde een transactie af.

Zich realiserend dat hij de grens van zijn handelslimiet bereikt had, verdoezelde hij 's nachts de transacties door ze weg te schrijven in de boeken van een collega. Met zijn actie zou hij Morgan Stanley hebben blootgesteld aan een mogelijk verlies van 10 miljoen dollar.

Die ochtend arriveerde Redmond weer op kantoor en lukte het hem zijn positie af te bouwen en de dollemansactie zelfs nog met een klein winstje af te sluiten. Redmond hield zijn mond en niemand kwam achter zijn dronkenmansavontuur.

Tot Morgan Stanley bij een interne controle achter de handelsactiviteiten kwam. Redmond gaf toe dat hij erachter zat, werd geschorst en vervolgens ontslagen. De bankier mag bovendien van de financieel toezichthouder de komende jaren zijn beroep niet uitoefenen.